Zmeura congelata

Acest produs alimentar se obtine prin procesarea fructelor de la culturile de zmeur.

Zmeura este fructul cu cele mai parfumate si dulci, pufoase si aerate calitati. Tinindu-se cont de fragilitatea zmeurei, in cursul procesarii se efectueaza operatiuni tehnologice de sortare, eliminare impuritati si corpuri straine ( organice si minerale), congelare intr-o instalatie de congelare rapida avand functionare continua si ambalare. Prin congelare zmeura isi pastreaza gustul dulce-parfumat, culoarea rosiatica, vitaminele si mineralele in aceeasi proportie ca si cele proaspete.

Consumul de zmeura asigura multe beneficii pentru sanatate Zmeura este bogata in acid elagic, un compus fenolic care ajuta la prevenirea cancerului, care inhiba cresterea celulelor canceroase si care opreste dezvoltarea anumitor forme de cancer. Uleiul din seminte de zmeura este un factor natural de protectie solara. Acesta contine cantitati mari de compusi polifenolici cunoscuti pentru rolul lor anti-cancer.

Zmeura contine antioxidanti puternici, cum ar fi vitamina C, quercetina, luteina si acidul galic. Zmeura contine mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate in forme usor asimilabile, vitaminele A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C. Zmeura ne intinereste, mentine inima sanatoasa si intareste sistemul imunitar si are effect benefic asupra vederii. Zmeura contine substante cum ar fi flavonoidele si fitochimicalele care contribuie la prevenirea infectiilor vezicii urinare prin impiedicarea aderentei bacteriilor la celulele care captusesc peretii tractului urinar.

In domeniul alimentar zmeura este folosita ca atare, la produsele de patiserie, cofetarie, la inghetata, la fabricarea dulceturilor si gemurilor, in prepararea diferitelor bauturi racoritoare sau alcoolice. La unele utilizari este indicat ca produsul sa se decongeleze lent pentru a-si pastra structura, gustul si aroma fructului proaspat iar la alte utilizari este indicat sa nu se decongeleze inainte de folosire si sa se introduca direct in vasul de preparare.

Zmeura este interzisa copiilor pana intr-un an pentru ca are risc alergen ridicat.

Pana la utilizare produsul trebuie pastrat la -18 oC.

Ambalarea produsului este la punga polietilena de 0,400 kg; 1; 2 kg sau la sac polietilena de 15 kg.

Produsul este sigur din punct de vedere calitativ pentru consumul uman.

Produs 100% romanesc.

Pretul este per kilogram de produs si nu include TVA.