Varza murata

Preț: 3,50 Ron / Kilogram produs

Prin procesul de murare se pastreaza substantele valoroase din varza supusa acestui proces natural de conservare. Fermentarea acidolactica in saramura, cu tulpini de bacterii probiotice salbatice (Lactobacillus plantarum, Leuconostoc mesenteroides) a verzei din soiul Buzau confera nenumarate beneficii santatii si in domeniul culinar. Aduce organismului multă vitamina C, ridicand imunitatea acestuia.

În acelaşi timp, substanţele active din varză, ajută în procesul de detoxifiere a organismului. Varza acra are renumele de a bloca dezvoltarea tumorilor, activand enzimele care neutralizeaza substantele cancerigene. Previne cancerul, continutul ei crescut de caroten diminueaza riscul aparitiei acestei maladii. Este un bun remediu pentru ficat, rinichi si aparatul locomotor. Cercetatorii spun ca nu-si pierde calitatile in timpul prepararii culinare. Mai mult, daca este fiarta prin inabusire, ajuta la vindecarea membranei mucoasei intestinale. Pentru parodontoza, este indicat ca, de 6-8 ori pe zi, sa se mestece bine cate 3-4 linguri de varza murata taiata marunt. Pentru arsuri la stomac, inainte de fiecare masa se mananca 2-3 linguri de varza murata taiata marunt.

Extern, varza murata este de ajutor in tratarea arsurilor solare, sub forma de comprese. In caz de rani, arsuri, lovituri si inflamatii, locurile afectate se panseaza cu terci din varza murata (obtinut prin zdrobire). Varza acra este indiscutabil campioana sanatatii. Ea contribuie la activarea metabolismului. E bogata in microelemente si saruri minerale, vitamina C, acid folic (mai ales in frunzele exterioare, de culoare verde), magneziu (restabileste vitalitatea la persoanele suprasolicitate). Nutritionistii apreciaza ca, pentru unii bolnavi, varza murata este mai folositoare decat cea proaspata, fiind mai bogata in vitaminele B1, B2, B3, B6 si B9. Varza murata este unicul produs alimentar vegetal care contine vitamina B12, aliatul tineretii. Vitamina U, prezenta in aceasta muratura, protejeaza mucoasa tractului gastro-intestinal, contribuind la tratarea ulceratiilor.

Zeama de varza murata ajuta enorm in constipatii. Varza murata, consumata de doua ori pe zi, creste potenta, fiind mai eficienta decat Viagra. Din punct de vedere culinar ,se recomandă consumul acesteia ca si garnitura la mancarurile grase sau salate.

Produsul se livreaza catre clienti in vase de diferite marimi sau in pungi de polietilena vidate /nevidate.

Produsul este sigur din punct de vedere calitativ pentru consumul uman.

Produs 100% romanesc.

Pretul este per kilogram de produs si nu include TVA.