Preț: 38,00 Ron / Kilogram produs
Oul reprezintă cel mai valoros aliment pentru hrana omului datorita bogatiei lui in factori nutritivi indispensabili organismului uman.
Praful de ou integral se prezinta sub forma de pulbere fina, de culoare galbena pai cu miros specific oului.
Praful de ou integral este produs natural obtinut numai din ou de gaina proaspat, fara adaosuri de conservanti sau alte ingrediente. Acest produs este alternativa sigura si practica la ouale in coaja. Un kg praf ou este echivalentul utilizarii a 90 bucati de ou gaina (55-50 g/buc).
Albusul si galbenusul (melanj) colectat dupa spargerea si indepartarea cojilor este supus prelucrarii care cuprinde urmatoarele operatiuni: preomogenizare, filtrare, omogenizare, pasteurizare, deshidratare si ambalare.
In cadrul procesului de productie, operatiunile tehnologice, materiile prime si materialele utilizate respecta documentatiile tehnice, normativele de produs si normele sanitar-veterinare in vigoare pentru produse alimentare de origine animala.
Avantajul utilizarii prafului de ou fata de produsul ca atare (oul) este acela ca prin procesarea termica se distrug microorganismele patogene care pot exista in anumite cazuri in ou. In acest fel, praful de ou este un aliment sigur ptr consumul uman.
Praful de ou integral se recomanda a fi utilizat in toate retetele de fabricatie care contin ou in compozitia lor, astfel:
– se folosesc in cofetarii pentru creme, prajituri, blaturi de tort, etc.,
– in patiserii pentru cozonaci, placinte, pateuri, etc.,
– in catering pentru maioneze, paneuri si diferite feluri de mancare.
– la bauturile instant
– domeniul fast food
Pentru reconstituirea oului lichid se procedeaza in felul urmator: se adauga o parte praf de ou la 3 parti de apa calduta (30-40 grade Celsius), echivalenta pentru un ou este de 11 gr. praf de ou. Praful de ou se adauga in cantitati mici, prin mixare lenta, incercandu-se inglobarea intregii cantitati de praf de ou . Se lasa 20 – 30 min. pentru a se dizolva complet praful de ou.
Specificaţii:
– miros şi gust specific de ou fără derivaţi;
– umiditate reziduală : max. 5%
– grăsimi : min. 38%
– proteină : min. 45%
– solubilitate : min. 70%
– N.T.G./gr. : max. 10.000
– salmonella/25 gr. : absent
– bacterii coliforme /0,1 gr. : absent
– stafilococ aureus/gr. : absent
– enterobacteriacea/gr. : Max. 10 ufc/gr.
– rezidurile de pesticide: dioxina şi PCB sunt analizate o data pe an la cererea beneficiarului.
Termen de valabilitate: 18 luni de la data fabricaţiei.
Ambalare: saci polietilena de 20 kg introdusi in cutii carton multistratificat.
Depozitare: în locuri uscate, răcoroase, ferite de acţiunea directă a razelor solare la temperatura mediului ambiant.
Produs 100% romanesc.
Pretul este per kilogram de produs si nu include TVA.