Legume asortate murate

Preț: 4,20 Ron / Kilogram produs

Prin procesul de murare se pastreaza substantele valoroase din legumele supuse acestui proces natural de conservare. Muraturile asortate se obtin prin fermentarea acidolactica, naturala, cu tulpini de bacterii probiotice salbatice (Lactobacillus plantarum, Leuconostoc mesenteroides) a diferitelor legume si fructe proaspete, sanatoase, in saramura. Aceste muraturi sunt produse in totalitate naturale, fara conservanti, care isi dobandesc gustul specific in urma unui proces natural, cel de murare.

Legumele potrivite pentru obtinerea acestui produs, in cantitatea si proportiile dorite, sunt: castraveti, gogonele, conopida,morcovi, pepenasi mici, sfecla rosie etc.iar ingrediente avem :hrean proaspat, bete de marar uscat, usturoi, frunze de visin, frunze de dafin, piper boabe. Procesarea lor consta in: spalare si selectare functie de calitate si marime, fermentare lactica in saramura, alaturi de marar, foi de dafin, frunze de visin,si boabe de piper. Murăturile asortate sunt o sursă bogată de minerale precum magneziu, fier şi calciu, esenţiale pentru buna desfăşurare a funcţiilor organismului.

Muraturile fermentate contin acid lactic si anumite bacterii, care tin sub control microbii din intestine, diminueaza colesterolul rau, imbunatatesc circulatia, scad tensiunea arteriala, ajuta la digestie, imbunatatesc starea generala a diabeticilor, sunt aliaţii noştri de seamă în lupta cu temutele viroze şi afecţiuni respiratorii, ajuta la întărirea imunităţii, atenuaza simptomele alergiilor şi au efect anticancerigen, deoarece acestea au capacitatea de a reduce inflamaţia din corp, una dintre principalele cauze ale apariţiei cancerului. Mărarul are flavonoide, cu rol de regenerare a ţesuturilor, usturoiul ajută la echilibrarea bacteriilor din organism iar câteva boabe de muştar ajută digestia şi previn balonarea, combat astmul, dermatitele si previne cancerul de colon Muraturile, pe langa toate aceste avantaje au si o densitate calorica foarte mica cuprinsa intre 20 – 25 Kcal la 100 grame, fiind indicate si in dietele pentru mentinerea siluetei.

Timpul in care legumele vor fi fermentate poate sa difere in functie de temperatura locului in care depozitati recipientele. Hreanul si ardeiul iute vor mentine muraturile tari, nepermitandu-le sa se terciuiasca. Culinar ,se recomandă consumul de murături asortate lângă leguminoase, cartofi sau carne.

Muraturile scoase din vas si neconsumate nu se mai pun inapoi.

Produsul se livreaza catre clienti in vase de diferite marimi sau in pungi de polietilena vidate /nevidate.

Produs 100% romanesc.

Pretul este per kilogram de produs si nu include TVA.