Pregatirea gogosarilor ptr conservare are loc prin spalare, taiere, eliminare cotor si seminte.
Procedura tehnologica nu permite folosirea apei la prepararea baitului de otet,sare si zahar deoarece, in acest fel, se va elimina mai mult suc din gogosari si acestia vor avea gust dulceag iar produsul final va fi mai bogat in vitamine.
Pentru conservarea in otet se folosesc ingrediente precum: otetul de fermentatie, sarea, zaharul, hreanul, piperul, dafinul.
Muraturile cu otet au si ele rolul lor therapeutic si anume intaresc imunitatea, calmeaza anumite disfunctii digestive, distrug depozitele de calciu din incheituri, trateaza infectiile urinare, ajuta la mineralizarea oaselor, combat infectiile, bacteriile si fungi. Sarea din bait amplifica efectul antibacterian.
Exista si efecte negative la consumarea muraturilor in otet, in special la persoanele care sufera de afectiuni digestive (ulcer).
Ele sunt interzise celor cu afecţiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.
Gogosarii in otet se folosesc la diverse mancaruri grase.
Produsul se livreaza catre clienti in vase de diferite marimi sau in pungi de polietilena vidate /nevidate.
Produsul este sigur din punct de vedere calitativ pentru consumul uman.
Produs 100% romanesc.
Pretul este per kilogram de produs si nu include TVA.