Capsune congelate

Acest produs alimentar se obtine prin procesarea capsunilor cultivate in zonele de sud a Romaniei.

Conservarea lor prin congelare consta in operatiuni tehnologice de spalare, sortare si eliminarea de parti neconforme, scuturare de apa aderenta la suprafata produsului, congelarea rapida pe un congelator cu functionare continuua si ambalare.

Prin congelare, capsunile isi pastreaza gustul dulce, culoarea rosie, vitaminele si mineralele in aceeasi proportie ca si cele proaspete. Căpşunile, “reginele fructelor” cum sunt numite în ţările asiatice, sunt bogate în substanţe nutritive, care au rol de a menţine buna funcţionare a organismului şi de a preveni diferite afecţiuni. Consumul de căpşuni este recomandat în caz de reumatism, afecţiuni renale, gută, astenie, anemie, hipertensiune arterială, hemoroizi, hemoragii uterine, nefrite, seboree, ulcer gastric, tulburări hepato-biliare, în tratarea eczemelor, combaterea insomniilor, obezitate, acnee, cancer.

In domeniul alimentar capsunile sunt folosite ca atare, la produsele de patiserie, cofetarie, la inghetata, la fabricarea dulceturilor si gemurilor, siropurilor, in prepararea diferitelor bauturi racoritoare sau alcoolice. Consumul de capsuni poate avea efect alergenic.

Capsunele nu sunt recomandate persoanelor alergice!

La unele utilizari este indicat ca produsul sa se decongeleze lent pentru a-si pastra structura, gustul si aroma fructului proaspat iar la alte utilizari este indicat sa nu se decongeleze inainte de folosire si sa se introduca direct in vasul de preparare.

Pana la utilizare produsul trebuie pastrat la -18 oC.

Ambalarea produsului este la punga polietilena de 0,400 kg; 1; 2 kg sau la sac polietilena de 15 kg.

Produsul este sigur din punct de vedere calitativ pentru consumul uman.

Produs 100% romanesc.

Pretul este per kilogram de produs si nu include TVA.