Afine congelate

Preț: 25,00 Ron / Kilogram produs

Acest produs alimentar se obtine prin procesarea boabelor de afin de cultura ce respecta normativele de produs.

Tinindu-se cont de fragilitatea afinelor, in cursul procesarii se efectueaza operatiuni tehnologice de sortare, eliminare impuritati si corpuri straine ( organice si minerale), congelare intr-o instalatie de congelare rapida avand functionare continua si ambalare. Prin congelare, afinele isi pastreaza gustul dulce acrisor, culoarea violet spre negru, vitaminele si mineralele in aceeasi proportie ca si cele proaspete. Beneficiile afinelor pentru sanatate constau in rol diuretic, antiinflamator, antiseptic, antidiareic iar consumul frecvent de afine imbunatateste circulatia sanguina cerebrala prevenind accidentul sanguin cerebral.

Afinele sunt foarte bogate in antioxidanti numiti antocianina, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care intareste imunitatea si are rol antibacterian), seleniu, zinc, fier (promoveaza imunitatea prin cresterea hemoglobinei si a concentratiei de oxigen din sange) si stimuleaza astfel, sistemul imunitar si previne aparitia infectiilor. Consumand afine veti evita raceala , febra,varicela si multe dintre bolile care se pot transmite, atat pe cale virala, cat si bacteriana.

Afinele sunt unele dintre fructele cele mai bogate in antioxidanti. Acest lucru se datoreaza in special prezentei antocianinei, un pigment responsabil de culoarea albastra a afinelor. Cantitatea insemnata de vitamina C este un alt argument pentru rolul benefic al acestor fructe. Aceste fructe mici pot preintampina sau vindeca printre altele, aparitia tulburarilor nevrotice, prin prevenirea degenerarii sau distrugerii neuronilor, a celulelor creierului, ajutand la mentinerea santatatii sistemului nervos central. Este greu de crezut insa, ca aceste fructe pot vindeca si afectiuni grave precum boala Alzheimer. Ele contribuie la vindecarea celulelor deteriorate si tesuturilor neuronilor si, pastreaza nealterata memoria pentru o perioada lunga de timp. Cercetatorii au descoperit ca dietele bogate in afine imbunatatesc in mod semnificativ si capacitatea de invatare.

Afinele s-au dovedit a fi de ajutor bolnavilor de cancer, deoarece contin anumiti compusi, cum ar fi pterostilbene (excelent in remediul cancerului de colon si ficat) si acid aleagic, care in combinatie cu antocianina si alti antioxidanti precum vitamina C si cupru, pot duce la prevenirea sau vindecarea cancerului. Studiile de laborator arata ca acei compusi fenolici din afine pot inhiba proliferarea celulelor canceroase din colon si pot induce apoptoza (moartea programata a celulelor). A fost observata, de asemenea, o reducere semnificativa (aproximativ 34%) a riscului de cancer ovarian la femeile care au un aport crescut de luteolina (ce se gaseste in citrice).

In domeniul alimentar afinele sunt folosite ca atare, la produsele de patiserie, cofetarie, gelaterie, la fabricarea dulceturilor si gemurilor, in prepararea diferitelor bauturi racoritoare sau alcoolice, la realizarea unor coloranti alimentari. La unele utilizari este indicat ca produsul sa se decongeleze lent pentru a-si pastra structura, gustul si aroma fructului proaspat iar la alte utilizari este indicat a nu se decongela inainte de preparare si sa se introduca direct in vasul de preparare.

Pana la utilizare produsul trebuie pastrat la -18 oC. Ambalarea produsului este la punga polietilena de 0,400 kg; 1; 2 kg sau la sac polietilena de 15 kg.

Produsul este sigur din punct de vedere calitativ pentru consumul uman.

Produs 100% romanesc.

Pretul este per kilogram de produs si nu include TVA.