Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean este un preparat culinar indragit de consumatori pe intreg parcursul anului.

Gustoasa şi aromata, salată de sfecla rosie cu hrean se prepara din cele doua materii prime, sfecla rosie si hrean, in proportii bine stabilite. Pe langa aceste alimente de baza, prepararea acesteia necesita folosirea unor ingredientele foarte simple; ulei de floarea soarelui, sare si otet de mere. Reteta de preparare este foarte exacta si bine respectata. Nu se folosesc alte ingrediente sau e-uri.

Salata de vinetele se remarca prin numeroasele beneficii pe care le aduce sanatatii . Are în compoziția sa multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic și antioxidanți. Sfecla roșie este ușor de digerat și este bogată in zaharuri; fibre. Pigmentul care dă rădăcinii caracteristica culoare roșu-violaceu și care are o acțiune antioxidantă este saponine. Este bogată în substanțe vegetale care ușurează eliminarea grăsimilor; acid glutamic, un aminoacid care stimulează activitatea sistemului nervos. Prin conținutul ei bogat în fier și vitamina C, sfecla favorizează creșterea nivelului de hemoglobină din sânge. Anemia și alte boli grave ale sângelui pot fi ameliorate prin consumul zilnic de salata de sfecla roșie, care contribuie și la întărirea pereților vasculari. Salata de sfecla roșie consumată în mod regulat previne și tratează leucemia, cancerul pulmonar, colon-rectal și cel gastric datorită faptului ca aceasta este bogată în substanțe antioxidante. Rădăcina de sfecla roșie face minuni în cazul cancerului de prostată sau de sân, precum și în cancerul testicular. Bogată în potasiu și în acid folic, sfecla roșie este benefică celor care au probleme de inima. Sfecla reglează tensiunea arterială și asigură buna funcționare a musculaturii cordului. Prin consumul de sfeclă putem menține la cote normale nivelul de colesterol din sânge. Mulțimea de microelemente care se găsesc în sfeclă în cantități apreciabile o transformă într-un mijloc eficient de detoxifiere a organismului și de întărire a imunității.

Sfecla roșie contribuie la stabilizarea PH-ului (echilibrul acid-alcalin) din corp, fapt important pentru imunitate, deoarece bacteriile înfloresc atunci când echilibrul PH-ului din organism se strică. Parodontoza, o boală destul de gravă la nivelul danturii poate fi combătută cu ajutorul consumului de salata de sfecla roșie. Bolile renale, precum infecțiile și calculii renali pot fi combătute prin consumul de sfeclă roșie. Rădăcina hreanului conţine foarte multă vitamina C, utilă sistemului circulator şi imunitar, greu încercate atunci când afară este ger. Conţine şi minerale foarte importante, precum fierul, potasiul, calciul şi magne¬ziul. Mirosul înţepător şi gustul de foc al rădăcinii se datorează mai multor compuşi chimici, între care şi aşa-numiţii glucozinolaţi. Aceştia din urmă s-au dove¬dit un adevărat fenomen în lupta cu bacteriile dăună¬toare, fiind de multe ori mai eficienţi decât cele mai avansate antibiotice de sinteză. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, cercetări de dată foarte recentă au arătat că focul conţinut în rădăcina de hrean are şi proprietăţi citostatice foarte puternice, glucozinolaţii fiind efici¬enţi în foarte multe forme de cancer (de piele, de plă¬mâni, de colon, de stomac etc.).

Produsul este ambalat ermetic in caserole de polipropilena, sub atmosfera de gaz protector dezvoltarii microorganismelor aerobe, avand greutatea neta de 250 grame/ bucata.

Produsul este sigur din punct de vedere calitativ pentru consumul uman.

Produs 100% romanesc.

Pretul este per kilogram de produs si nu include TVA.