Salata de ardei kapia copt
Salata de ardei capia copt se obtine din procesarea ardeilor din soiul capia prin coacere pe flacara, rafinare ( indepartarea cojilor, semintelor, cotor), spalare, indepartarea apei aderente la suprafata pulpei de ardei, urmata de prepararea propriu zisa in prezenta sarii, uleiului si otetului, ingrediente care ofera gustul si aroma specifica acestui produs.
Curele cu ardei capia si gogoşari sînt remedii pentru boli de inimă, reumatism, răceală, diabet şi kilograme în plus. Ardeiul gras şi fraţii lui, ardeiul capia, ardeiul iute şi dolofanul gogoşar, reprezintă unele dintre cele mai sănătoase legume de care dispunem în zona legumicola din sudul tarii.. Buletinul de analize al ardeilor scoate la iveală o compoziţie naturală de excepţie, de la vitamine, la antioxidanţi şi minerale, nutrienţi extrem de benefici în buna funcţionare organismului. Cea mai bună formă sub care îi putem consuma este cea crudă, în salate sau sub formă de suc proaspăt. Dar virtuţile lor curative continuă şi după ce îi murăm sau îi coacem.
Beneficiile pentru sanatate constitue ca fiind sursa numărul unu de vitamină C. Toate soiurile de ardei conţin vitamina C în cantităţi uriaşe, însă ardeiul gras verde are de două ori mai multă vitamina C decît citricele, iar ardeiul roşu iute conţine cu 330% mai multă vitamină C decît o portocală. În 100 de grame de ardei sînt 125 de mg de vitamină C, adică 100% din doza zilnică recomandată. În compoziţia ardeiului se mai adaugă 0,8 mg de vitamina B6 şi 0,45 mg de vitamina K. Vitamina A este şi ea prezentă, beta-carotenul fiind un antioxidant foarte puternic, care contracarează efectele radicalilor liberi şi reduce daunele pe care aceştia le produc arterelor, nervilor şi ţesuturilor. Oalta substanţă activă din ardei se numeşte capsaicină şi dă culoarea legumei, cea mai multă fiind în cei roşii. Aceasta este un anticoagulant eficient, care ajută la prevenirea infarctului miocardic şi a atacului cerebral. Ardeii graşi conţin licopen, un caretonoid ce previne cancerul de prostată, de col uterin, de colon, pancreatic şi chiar pulmonar.
Ardeiul roşu este mai sănătos decît cel verde, cu o cantitate de vitamine A şi C de două ori mai mare.Ardeiul previne cancerul de colon prin conţinutul ridicat de fibre care sporesc viteza de eliminare a toxinelor. Mai conţine şi flavonoide, substanţe fitochimice care reduc inflamaţiile. Ardeii graşi au doar 25 de calorii la 100 de grame de legumă şi 1,9 grame de fibre, 80% din compoziţie fiind apă. Mineralele cele mai frecvente sînt potasiul, calciul, molibdenul şi manganul.
Ardeii ajută în lupta împotriva kilogramelor. Acest lucru se se explică prin prezenţa unor alcaloizi, care se găsesc mai rar în organismele vii şi care activează enzimele lipolitice care topesc grăsimile din organism. Astfel, consumînd ardei gras la fiecare masă, pe lîngă hrana sănătoasă, se pierd şi cîteva kilograme.
Produsul este ambalat ermetic in caserole de polipropilena, sub atmosfera de gaz protector dezvoltarii microorganismelor aerobe, avand greutatea neta de 250 grame/ bucata.
Produsul este sigur din punct de vedere calitativ pentru consumul uman.
Produs 100% romanesc.
Pretul este per kilogram de produs si nu include TVA.