Mazare congelata

Preț: 7,50 Ron / Kilogram produs

Mazarea verde boabe este una din cele mai sanatoase legume datorita spectrului unic de fitonutrienti cu efect protectiv asupra organismului.

Mazarea congelata NU isi pierde calitatile in urma congelarii si ofera aproape aceleasi beneficii nutritive ca si mazarea proaspata. Influienta mazarii ca remediu natural în vindecarea și tratarea numeroaselor afecțiuni precum: osteoporozei, hipertensiunii arteriale, constipației, diabetului, este binecunoscuta. Boabele verzi de mazăre au în compoziția lor acid folic, vitamina A, vitamina B1,B2,B3, B6, vitamina C, vitamina K, fitosteroli, fibre,minerale: calciu, manganul, magneziul, cuprul,fosforul, zincul, potasiul. fier, și luteină. Această legumă este foarte bogată în proteine inhibitoare, care previn o serie de viruşi şi reacţii chimice care favorizează cancerul.

Mazărea este una dintre cele mai mari surse cunoscute de fibre naturale solubile şi insolubile, Fibrele din mazăre reduc, de asemenea, colesterolul rău (LDL) din sânge, ceea ce micşorează riscul de boli cardiace. Unele studii clinice au arătat chiar că mazărea are capacitatea de a distruge cheagurile de sânge şi îmbunătăteste circulaţia sanguină. Mazarea ajută şi la controlarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce o recomandă în alimentaţia diabeticilor. Specialiştii au legat mazărea şi de reducerea riscului de apariţie a apendicitei. Acidul folic și vitamina B6 reduc acumularea de homocisteină, o moleculă periculoasă ce poate determina apariția osteoporozei.

Mazărea este şi un aliat al celor care luptă cu kilogramele în plus, pentru că are foarte puţine calorii (o cană de mazăre are doar 100 de calorii) şi un conţinut redus de grăsimi. În plus, încetineşte procesul de digestie şi conferă senzaţia de saţietate, ceea ce înseamnă, practic, că nu îţi va mai fi foame foarte repede. Iar fibrele din compoziţia sa, despre care am vorbit şi mai sus, ajută şi la reglarea tranzitului intestinal. Micuţele boabe de mazăre au şi proprietăţi anti-inflamatorii, ceea ce le recomandă pentru prevenirea ridurilor, artritei, bronșitei şi chiar a bolii Alzheimer. Anti-oxidanţii pe care-i conţine mazărea au efect anti-îmbătrânire și fortifică sistemul imunitar. Aceste boabe micuţe sunt şi foarte bogate în omega 3, acizii graşi atât de utili pentru sănătatea organismului, care acţionează ca scut protector faţă de poluanţii din mediul înconjurător. Luteina din mazăre protejează împotriva degenerării maculare și a cataractei ce se instalează odată cu înaintarea în vârstă. Totusi,mazărea nu este indicată celor care suferă de tulburări renale sau gută, întrucât conţine purine, iar acestea se pot transforma în acid uric, care poate agrava afecţiunile respective.

Mazarea este bogata in carbohidrati, ceea ce o face sa fie respinsa de catre persoanele care tin la silueta, fiind insa o leguma foarte iubita de catre vegetarieni. Mazărea se află pe lista de ingrediente a multe feluri de mâncare, de la supe la plăcinte, de la salate la tocăniţe. Mazarea este folosita in principal pentru prepararea mancarurilor cu sosuri, pe baza de alte legume si de carne. Apoi, mazarea sote este folosita ca si garnitura, alaturi de alte legume. Se poate obtine o delicioasa supa crema din mazare, prin pisarea mecanica a boabelor usor fierte.

Este indicat sa nu se decongeleze acest aliment inainte de gatire ci, sa se introduca direct in vasul de preparare.

Pana la utilizare produsul trebuie pastrat la -18 oC.

Ambalarea produsului este la punga polietilena de 1 kg sau la sac polietilena de 15 kg.

Produsul este sigur din punct de vedere calitativ pentru consumul uman.

Produs 100% romanesc.

Pretul este per kilogram de produs si nu include TVA.